Ännu en drömresa blir verklighet

Jag ska iväg på äventyr! Det är bokat och klart nu och jag är så fruktansvärt peppad! Resan kommer inte gå av stapeln förrän i januari, men jag kommer att räkna dagarna till dess. Det är nämligen inte vilken resa som helst som jag ska ut på den här gången, utan en resa som jag drömt om i många år. Efter min resa till Mexiko för fem år sedan, som även det var en riktig drömresa, så ställde jag siktet på nästa mål: Kuba.

Organiserad resa

Kuba resor kan man lägga upp på lite olika vis, men jag väljer denna gång att resa med en resebyrå som specialiserat sig på just Kuba resor och resor till övriga Syd- och Latinamerika. Jag älskar den världsdelen så mycket, vet inte varför, men har alltid känt otroligt stark dragning dit.

Jag drömmer om att svassa fram längs kullerstensgatorna i Havanna, klädd i en röd, vippig kjol och bredbrättad stråhatt. Jag vill uppleva vintageatmosfären i detta revolutionära land, så slitet mellan supermakterna… Jag vill dansa salsa natten igenom och röka cigarr (såklart!) och har jag riktig tur får jag uppleva en liten förälskelse. Om inte annat så i landet, språket, musiken, dofterna, smakerna och vyerna. Jag är så redo!

Träna spanskan

Jag kan spanska, egentligen, men använder ju den aldrig. Nu är jag supertaggad att friska upp minnet så att jag kan ta mig fram på Kuba utan att tvinga folket där knaggla sig fram på engelska.