Snygg lampa till uppfarten

Idag besökte jag mormor Stina som bor i ett mysigt gult hus längst kusten i lilla Båstad. Det var ett tag sedan jag besökte mormor och därför tyckte jag det vore en bra idé att ha med en liten present till henne. Vad mormor önskade sig visste jag redan, en ny lampa till uppfarten då den tidigare gamla strålkastaren nyligen hade gått sönder. Hon gillar inte när man överraskar henne då hon är väldigt konservativ och gillar inte att bli uppvaktad. Jag vet ju vad som gäller och därför bestämde jag mig för att inte nämna något om lampan förrän vi träffades.

Strålkastare med LED gjorde skillnad

Mormor var nöjd med sin gamla strålkastare som egentligen såg ut mer som en arbetslampa lämpad för en traktor snarare än uppfarten. Men när lampan var färdigmonterad och redo att tändas så blev hon imponerad och nästan chockad över mycket bättre ljuset var än tidigare. En strålkastare led avger lika mycket ljus med endast en femtedels effekt enligt specifikationerna och detta stämde med god marginal!

Mormor blev väldigt glad och jag frågade henne ifall hon ville ha tillbaka den gamla lampan fast i nyskick, men det ville hon naturligtvis inte efter att hon såg hur imponerande strålkastaren med led lyste upp både uppfarten och omgivningen. Det är väldigt svårt att göra henne nöjd då hon är kräsen av sig till naturen, men denna gången känns det ändå som att jag lyckades rätt bra.