Ett självsäkert leende

Är man som jag, en person som skrattar mycket, så är det viktigt att man har ett leende och ett skratt man trivs med; som är behagligt för såväl en själv som för andra. Det är många saker som spelar in: andedräkt, tandrad, skrattets läte osv, och de flesta aspekter är jag bekväm med när det gäller mitt eget skratt. Det låter härligt och andedräkten är det inget fel på eftersom jag är noggrann med munhygienen. Dock har jag lite krokiga tänder. Det är inget som påverkar mitt bett, så därför var det ingen som gjorde något åt det när jag var liten och gick i skolan och alla andra hade tandställning. Det kan jag verkligen reta mig på idag… Osynlig tandställning Jag har i alla fall kolla upp vad det skulle kosta att skaffa tandställning i dag. Jag är givetvis inte alls sugen på att gå omkring med räls i två år, men det finns ju en ganska ny metod där tandställningen fästes på insidan av tänderna och därmed är osynlig. Visst hörs det lite när man pratar att man har något i munnen, men jag tror att man vänjer sig ganska fort. Det kostar mer med osynlig tandställning än med vanlig, men det får det vara värt tycker jag. Möte nästa vecka Jag ska på ett första möte med en tandreglerare nästa vecka, på en klinik där de är specialister på osynliga tandställningar. Det är riktigt spännande och något jag ser fram emot med rätt så mycket piss i magen.

Continue reading »

Snygg lampa till uppfarten

Idag besökte jag mormor Stina som bor i ett mysigt gult hus längst kusten i lilla Båstad. Det var ett tag sedan jag besökte mormor och därför tyckte jag det vore en bra idé att ha med en liten present till henne. Vad mormor önskade sig visste jag redan, en ny lampa till uppfarten då den tidigare gamla strålkastaren nyligen hade gått sönder. Hon gillar inte när man överraskar henne då hon är väldigt konservativ och gillar inte att bli uppvaktad. Jag vet ju vad som gäller och därför bestämde jag mig för att inte nämna något om lampan förrän vi träffades. Strålkastare med LED gjorde skillnad Mormor var nöjd med sin gamla strålkastare som egentligen såg ut mer som en arbetslampa lämpad för en traktor snarare än uppfarten. Men när lampan var färdigmonterad och redo att tändas så blev hon imponerad och nästan chockad över mycket bättre ljuset var än tidigare. En strålkastare led avger lika mycket ljus med endast en femtedels effekt enligt specifikationerna och detta stämde med god marginal! Mormor blev väldigt glad och jag frågade henne ifall hon ville ha tillbaka den gamla lampan fast i nyskick, men det ville hon naturligtvis inte efter att hon såg hur imponerande strålkastaren med led lyste upp både uppfarten och omgivningen. Det är väldigt svårt att göra henne nöjd då hon är kräsen av sig till naturen, men denna gången känns det ändå som att jag lyckades rätt bra.

Continue reading »

3 grymma tips från Lofsan

Jag heter Erika och kommer att blogga på denna sida om hälsa, träning och lite annat som till exempel inredning naturligtvis då jag är en ung 22 årig tjej som gillar att pyssla! Jag har många förebilder och Lofsan är en av dom och därför tänkte jag lägga ut detta klipp på bloggen så att även du som läser detta inlägg kan ta del av Lofsans 3 grymma tips. Det är inte lätt att vara en ung tjej idag, jag om någon vet detta. Att ha förebilder är därför väldigt viktigt!

Continue reading »